Concert ‘Lentekriebels’

Het voorjaar hangt in de lucht, het zonnetje komt langzaam weer op gang en de bloemetjes weer in volle bloei. Tijd om ook het muziekseizoen te openen met een voorjaarsconcert. Deze keer zijn we te gast in Gaanderen bij het Symfonisch Blaasorkest. Sporthal ‘De Pol’ is voor even een concertzaal en zal de prachtige klanken als een streling in ieders oor laten klinken. Beide orkesten bezorgen het publiek ‘lentekriebels’.

Symfonisch Blaasorkest Gaanderen (SBOG) staat onder de inspirerende leiding van haar vaste dirigent Joop Boerstoel.

Het concert ‘Lentekriebels’ maakt deel uit van de reeks ‘Vierjaargetijden Concerten 2019’.  Op het programma staan onder meer ‘Armenian Dances’ van Alfred Reed en het indrukwekkende ‘El Arca de Noe’ van Óscar Navarro. Meer ingetogen klinkt Steven Bryant’s ‘Dusk’. Filmmuziekliefhebbers komen aan hun trekken met ‘Far and Away’ van John Williams. Opvallend is ‘Kunigunde’, het tweede deel uit het symfonisch gedicht ‘Battle of Hearts’ van Bert Appermont, gebaseerd op het toneelstuk ‘Das Käthchen von Heilbronn’ uit 1810 van Heinrich von Kleist en met een prachtig, bijna Valeriaans klinkend koraalthema, dat tal van virtuoze omspelingen kent.

De samenwerking met SBOG stond al een tijdje op ons wensenlijstje en we kijken dan ook uit naar dit concert, dat belooft prachtig te worden.

De Club neemt het publiek mee op reis door het heelal. Met ‘Flying To The Skies’ starten we een tocht, die via het Noorderlicht ‘Aurora Borialis’ en een spirituele hemel en lucht in ‘Hymn To The Infinite Sky’, uitkomt in de oneindigheid tussen de sterren in ‘Sidus’. Een reis die ons meevoert in de sterrenhemel. Hoe verder we reizen en nieuwe werelden betreden, hoe verder we verwijderd raken van onze zorgen en problemen. We laten ons betoveren door een sterrenregen en ervaren de schoonheid van ons bestaan.

Maar helaas is op sommige plaatsen de lucht het toneel van gevechtsvliegtuigen. We zouden willen dat er op aarde geen conflicten meer waren. In het harmonische en troostende ‘Remembrance Day’ herdenken we de vele slachtoffers.

Ook u bent van harte welkom in Sporthal ‘De Pol’ in Gaanderen
Aanvang 11.00 uur
De entree bedraagt € 10,-

Deel dit met je vrienden: