Instructeur tamboerkorps

Dyon Jansen

Na de vakantie in 2013 is Dyon Jansen begonnen als slagwerkinstructeur van De Club. Hij gaat van een enthousiaste groep jonge tamboers een echt slagwerkensemble maken, dat meer dan alleen straatmarsen slaat. Dyon heeft veel repertoirekennis en tijdens het Nieuwjaarsconcert van 2014 kon het publiek al genieten van een leuk optreden. Compleet met een lichtshow, waarbij vanaf een verduisterd podium alleen de trommelstokken neongroen oplichtten.

Al van kleins af aan maakte Dyon Jansen muziek op alles waar je muziek op kunt maken. En zolang als hij zich kan herinneren wil hij van muziek zijn beroep maken.

Dyon haalde op 15-jarige leeftijd zijn D-diploma op klassiek slagwerk. Als nieuwe uitdaging begon hij toen met lessen op bastrombone bij Gerrit Klein Hulze. Vijf jaar later haalde hij ook daar zijn D-diploma.

Nu studeert Dyon bastrombone bij Dick Bolt aan het Artez conservatorium in Zwolle. Dyon is ook nog dirigent van het leerlingenorkest van Fanfare Crescendo uit Ooy en het LEGO (Leerlingen En Gevorderden Orkest) van St. Jan Kilder.

In het harmonieorkest van De Club speelt Dyon ongestemd en melodisch slagwerk. Verder is Dyon lid van Muziekvereniging St. Jan uit Kilder en sinds kort speelt hij bastrombone bij het Gelders Fanfare Orkest.

Deel dit met je vrienden: