MAESTRO ROTARY ZEVENAAR

Rotary Zevenaar organiseert op 19 april in het Musiater een muzikale avond met medewerking van Muziekvereniging De Club uit Didam. De opbrengst hiervan is voor het Spelenderwijsorkest Montferland. De avond begint om 20.15 uur en de entree bedraagt € 17,50.

U hoort deze avond op een informatieve en humoristische manier de overeenkomsten en verschillen tussen werken in een bedrijf en spelen in een orkest. Dat gebeurt natuurlijk met muziek. Daarna mogen drie maestro’s uit de gelederen van Rotary Zevenaar het orkest dirigeren. Lilianne Leenders-Opdenoordt van Drukkerij Antop, oud-tandarts Jules van den Akker en Theo Peters, Manager Duurzaam Vastgoedbeheer en Energiemanagement bij Achmea gaan de strijd om de eretitel Maestro Rotary Zevenaar aan.

Van de opbrengst van deze avond worden speciale muziekinstrumenten voor kinderen gekocht voor het Spelenderwijsorkest Montferland, een gezamenlijk initiatief van Kunstwerk! Het Musiater, Stichting Welcom, Fanfare DES (Nieuw-Dijk) en De Club. In dit orkest komen kinderen van basisscholen in Didam spelenderwijs in aanraking met het spelen in een orkest. De instrumenten zijn voor kleine handjes en kunnen tegen een stootje.

Het concept van de avond is bedacht door Muziekvereniging De Club, een vereniging met een rijke historie en actieve leden. Het orkest speelt in de 1e divisie, het hoogst haalbare niveau voor amateurorkesten. Na spraakmakende concerten als HRFSTWND in Musis in Arnhem en DIem deur de Joare hen, nu eens een hele andere opzet van een muzikale avond.

Leden van Rotary willen van betekenis zijn voor hun omgeving. Voor dit doel zetten zij hun talent, netwerk en invloed in. Rotary-leden werken in veel verschillende bedrijven en bedrijfstakken, vaak in leidinggevende of besluitvormende posities, zodat zij ook echt van betekenis kunnen zijn. De Rotaryclubs van Zevenaar en Duiven maken daarnaast het verschil met activiteiten en projecten, zoals ditmaal via Maestro. Nét dat schepje erbovenop doen. Dat is de ambitie van Rotary, de leden én van de drie maestro’s die op 19 april hun talenten laten spreken.

Kaarten voor deze avond kunt u bestellen via de website hetmusiater.nl.