Nieuwjaarsconcert 2019

In 2019 bestaat De Club maar liefst 125 jaar, en dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. We luiden het jubileumjaar in met ons traditionele nieuwjaarsconcert op zondag 13 januari. Voor de pauze zullen we muziek ten gehore brengen die nauw in verband staat met De Club en haar leden. 

Het openingswerk met de zeer passende titel “Fanfare for a Celebration” werd in 2001 gecomponeerd door Jan Bosveld voor brassband en fanfare, en speciaal voor De Club heeft hij het nu herschreven voor harmonieorkest. Een heuse première dus, als feestelijke opening van ons jubileumjaar. Jacob de Haan componeerde 25 jaar geleden het prachtige concertwerk “Utopia” ter ere van ons 100-jarig bestaan. Hierover was geen twijfel mogelijk; deze muziek moest dit jaar absoluut weer op de lessenaar komen. Met de mooie mars “Valdresmarsj” van Johannes Hanssen worden de straatoptredens belicht die al jaren onlosmakelijk met De Club verbonden zijn.

Trouwe Clubaccoorden-lezers herinneren zich misschien nog de interviews met de jonge orkestleden Yara Bielen en Thijs Bos in de vorige editie. Beiden spraken toen de hoop uit om ooit nog eens de muziek van “Lord of the Rings” te mogen spelen. Deze meeslepende filmmuziek, gebaseerd op de trilogie van J.R.R. Tolkien, werd gearrangeerd voor harmonieorkest door Rob Sloetjes en zal dit nieuwjaarsconcert uitgevoerd worden door Thijs, Yara en de rest van het orkest.

Dat De Club een vereniging van vrienden is, is geen geheim, en ook zijn er diverse leden in het orkest die een relatie hebben, getrouwd zijn en/of (musicerende) kinderen hebben. Zo ook Sjoerd en Linda van der Pol; zij stapten op 28 mei 2016 in het huwelijksbootje en openden toen hun feest met het nummer “Shut up and Dance”. Deze swingende popmuziek zullen we spelen als symbool voor de vele vriendschappen en relaties binnen onze vereniging. En dat er bij De Club ook nog tijd is voor gezelligheid en een geintje tussendoor laten we zien en horen met het werk “Werkstaking der Muzikanten”, de titel verraadt het al een beetje… maar laat u verrassen!

Na de pauze staat er traditionele nieuwjaarsmuziek op het programma. Een ouverture, een polka, muziek van de familie Strauss en een flinke dosis humor mogen hierbij niet ontbreken en het zal voor orkest en publiek een uitdaging worden om stil te blijven zitten. Wij hopen u allemaal te mogen begroeten op 13 januari, om 11.00 uur bij Jan & Jan, om u op muzikale wijze een mooi 2019 toe te wensen.

Deel dit met je vrienden: