Over ons

Wij stellen u voor: Harmonie De Club uit Didam

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

De Club is een muziekvereniging met een rijke historie en actieve leden die vooral met plezier muziek maken. Dit was al de doelstelling in 1894. De naam De Club moest een vriendschappelijk karakter benadrukken. In de begintijd was het niet alleen een muziekvereniging, maar ook een toneelvereniging, die diverse schuttersfeesten met muziek, zang en toneel opluisterde.

Nu is De Club een moderne vereniging met meer dan 60 leden. Het harmonieorkest waarin ca. 50 muzikanten spelen, komt uit in de 1e divisie. De Club zet zich ook in bij het overheidsproject Spelenderwijs orkest in Didam. Hiermee wordt de jeugd enthousiast gemaakt om muziek te gaan maken.

Naast de traditionele concerten en straatoptredens wordt elk jaar een grote muzikale uitdaging gezocht, zoals een ‘promsconcert’, festival, concours of buitenlandse reis.

Na de serieuze, doch altijd ontspannen repetitie is de gezellige nazit van de vereniging de bevestiging van de doelstelling van De Club. Nieuwsgierig geworden, kijk dan eens verder op onze website.

Deel dit met je vrienden: