Dirigent

Paul van Dalen (1993) woont in Harderwijk. Op 10 jarige leeftijd is hij als slagwerker begonnen bij muziekvereniging Kunst Na Arbeid in Hierden. Zijn eerste slagwerklessen volgde hij bij Wibrand van Norel.

Na zijn middelbare school heeft hij eerst één jaar klassiek slagwerk gestudeerd bij Jan Roel Hamersma, Peter Prommel en Martin Geessinck, om vervolgens over te stappen naar de opleiding HaFaBra-Directie. Deze bacherlorstudie mocht hij in 2017 afronden middels een multidisciplinair concert, georganiseerd door stichting KunstPalet. Samen met twee medestudenten is Paul de bestuurder van deze stichting, welke als doel heeft om verschillende kunstvormen met elkaar te verbinden.

De bachelor directieopleiding volgde Paul op het Artez Conservatorium in Zwolle bij docent Alex Schillings. Na deze studie is Paul de Masteropleiding directie gaan volgen aan het Koninklijk conservatorium van Den Haag en deze studie heeft hij af mogen sluiten door het dirigeren van de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

In het kader van zijn studie heeft Paul masterclasses gevolgd bij het Bundespolizeiorchester in München, het Bundespolizeiorchester Hannover en het NJFO. Hij heeft deelgenomen aan de conductor summer school van Allan Withington en hij heeft de cursus lichte muziek van de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs i.s.m. de Koninklijke Luchtmacht Kapel gevolgd. Tevens heeft hij deelgenomen aan de internationale dirigentencursus van het WMC in juli 2019 waar hij tijdens het slotconcert de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso mocht dirigeren.

Naast dat Paul nu dirigent is bij De Club is hij tevens de dirigent bij harmonieorkest Crescendo in Ommen en Ad Astra in Asperen. In zijn vrije tijd speelt Paul nog bij het Frysk Fanfare Orkest. Bij dit orkest is hij ook de assistent-dirigent.

Deel dit met je vrienden: