Spelenderwijsorkest start 30 januari

Spelenderwijsorkest start 30 januari

Wil jij wel eens weten of je een muziekinstrument kunt bespelen? Of heb je er altijd al van gedroomd om op een podium te zitten en applaus te krijgen? Geef je dan snel op voor het Spelenderwijsorkest Montferland. Op 30 januari gaat het muziekproject Spelenderwijsorkest weer van start. Dit is een naschools muziekproject voor leerlingen van groep 5 tot en met 8. Je kunt gratis meedoen. Wij zorgen voor een muziekinstrument. Je kunt kiezen uit slagwerk trompet of klarinet. Geef je snel op, want VOL=VOL. Stuur snel een e-mail naar info@liemerskunstwerk.nl. Er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen.

De Club werkt voor dit project samen met Welcom, Kunstwerk! en Fanfare DES Nieuw-Dijk. De 12 repetities zijn op dinsdagmiddag van 14.45 tot 15.30 uur op basisschool De Ontdekking.

Drie eindpresentaties

Samen met een echte dirigent werk je toe naar drie spetterende muzikale eindpresentaties. De eerste keer treedt je op tijdens Didam op Stelten, op zondag 3 juni. De tweede keer is op 13 juni, dan mag je meedoen met het grote orkest van Muziekvereniging De Club en op maandag 18 juni speel je bij DES Nieuw Dijk.

Speciaal voor ouders: Waarom is muziek zo leuk voor jouw kind?

Misschien zijn we niet helemaal objectief, maar muziek maken is gewoon zo ontzettend leuk! Dat je samen met zoveel verschillende mensen een prachtig concert neerzet. Hoe je merkt dat de muziek elke repetitie mooier gaat klinken. En dat je uiteindelijk op dat podium het applaus in ontvangst neemt.

Als je muziek maakt, krijg je vrienden voor het leven. Hele verschillende mensen, want als je muziek maakt, is er geen verschil tussen een bankdirecteur en een putjesschepper. Je leert er naar elkaar luisteren en hoe je elkaar kunt helpen.

Muziek maakt slim

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat kinderen die muziek maken gemakkelijker leren. Ze kunnen zich beter concentreren, hebben meer doorzettingsvermogen en snappen de lesstof sneller. Maar het allerbelangrijkste is eigenlijk toch dat muziek maken gewoon heel leuk is!

Deel dit met je vrienden: