Spelenderwijsorkest

Op 30 januari 2018 is het muziekproject Spelenderwijs weer gestart. Dit Spelenderwijsorkest bestaat uit maar liefst 18 enthousiaste kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van verschillende scholen in Didam. Zij konden kiezen uit trompet/bugel, klarinet, fluit of slagwerk. In 18 lessen/repetities wordt uitgelegd hoe het instrument werkt en worden noten en liedjes geleerd. Het doel van dit project is om gezamenlijk een opleidingsorkest te starten na de zomervakantie.

Dit project is in samenwerking met onder andere DES, Welcom en Kunstwerk! opnieuw in gang gezet door de nieuwe jeugdcommissie van De Club. Deze bestaat uit Laura Kobesen, Manon Bos, Petra Wiendels, Richard Ouwejan en Theo Berendsen. Het is namelijk belangrijk om nieuwe jeugd te werven voor muziekverenigingen. De jeugd is immers de toekomst!

Het doel van dit Spelenderwijsorkest is kinderen enthousiast te maken en te motiveren om muziek te gaan maken. Muziek maken is niet alleen heel erg leuk, muziek maken blijkt uit wetenschappelijk onderzoek ook nog eens bij te dragen aan de motorische ontwikkeling, discipline en doorzettingsvermogen.

Het project loopt erg goed! Tijdens Didam op Stelten heeft het spelenderwijsorkest al opgetreden. Als u dit gemist heeft, kunt u komen kijken en luisteren op 13 juni, dan doet het Spelenderwijsorkest mee met het A-orkest van De Club. Op 25 juni is het Spelenderwijsorkest te zien bij DES. Voor de tijden en locaties kunt u onze website of Facebook in de gaten houden. De stukken die gespeeld worden zijn: Happy, Frozen en Hey Brother. Verder wordt er ook gebruik gemaakt van boomwhackers. Er wordt nog meer gedaan, maar als u dit wilt zien kunt u een van deze data komen kijken!

De afgelopen tijd is de jeugdcommissie in samenwerking met anderen druk bezig geweest met het Spelenderwijsproject, maar ook met de doelstellingen van de landelijke stichting ‘Meer Muziek in de Klas’. Er worden op dit moment afspraken vastgelegd in een convenant. Hierin spreken onder andere Kunstwerk!, onderwijsinstellingen, muziekscholen, gemeenten en muziekverenigingen ­af dat iedereen bijdraagt aan het doel om structureel muziekonderwijs te verzorgen binnen het onderwijs en daarbuiten, voor ieder kind. Het doel is dat in 2020 muziekonderwijs een structurele plek heeft in De Liemers. Trots kunnen we zeggen dat we het tweede convenant van Nederland en het eerste van Gelderland gaan tekenen! Dit gebeurt op 27 juni in het Musiater, waar koninging Maxima ook bij zal zijn!

Deel dit met je vrienden: