Dirigenten wisseling

Afgelopen oktober kregen de leden van Harmonie De Club te horen dat Römanö Mediati zou gaan stoppen na ons jubileumconcert. Dat was best wel een domper om te horen. We wilden allemaal van het Jubileumconcert een spetterende afsluiting maken en hebben ons beste beentje voor gezet. Naar onze mening en die van het publiek is dat gelukt.

Römanö Mediati heeft ruim 13 jaar voor ons orkest gestaan. We hebben veel goede resultaten met hem behaald en willen wij allen Römanö van harte bedanken voor de mooie tijd die we met hem hebben gehad.

In de tussentijd heeft het bestuur van de Club niet stil gezeten. Ze hebben heel snel een sollicitatieprocedure opgestart en voor de tussenliggende periode een interim dirigent aangesteld. Dit is niemand minder dan Steven Walker. Hij heeft samen met de Club een fantastisch nieuwjaarsconcert neergezet. Wij zijn Steven daar erg dankbaar voor.

Het bestuur heeft in de tussentijd gesprekken gehad met meerdere dirigenten. Daar zijn uiteindelijk 4 dirigenten uit gekomen die allemaal 2 proefdirecties mochten geven. Op 11 maart is, na de laatste proefdirectie, Paul van Dalen tot nieuwe dirigent gekozen en andersom heeft Paul ook ja gezegd tegen ons. Wij hebben dus een nieuwe dirigent!

Wij zijn ontzettend blij met Paul en zijn benieuwd welke muzikale hoogtepunten we met hem zullen gaan meemaken. We hopen op een mooie muzikale samenwerking. Hieronder meer over Paul van Dalen.

Even voorstellen

Paul van Dalen (1993) woont in Hierden en is daar op 10 jarige leeftijd als slagwerker begonnen bij muziekvereniging Kunst Na Arbeid. Zijn eerste slagwerklessen volgde hij bij Wibrand van Norel.

Na zijn middelbare school heeft hij eerst één jaar klassiek slagwerk gestudeerd bij Jan Roel Hamersma, Peter Prommel en Martin Geessinck, om vervolgens over te stappen naar de opleiding HaFaBra-Directie. Deze bacherlorstudie mocht hij in 2017 afronden middels een multidisciplinair concert, georganiseerd door stichting KunstPalet. Samen met twee medestudenten is Paul de bestuurder van deze stichting, welke als doel heeft om verschillende kunstvormen met elkaar te verbinden.

De bachelor directieopleiding volgde Paul op het Artez Conservatorium in Zwolle bij docent Alex Schillings. Na deze studie is Paul de Masteropleiding directie gaan volgen aan het Koninklijk conservatorium van Den Haag en deze studie heeft hij af mogen sluiten door het dirigeren van de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

In het kader van zijn studie heeft Paul masterclasses gevolgd bij het Bundespolizeiorchester in München, het Bundespolizeiorchester Hannover en het NJFO. Hij heeft deelgenomen aan de conductor summer school van Allan Withington en hij heeft de cursus lichte muziek van de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs i.s.m. de Koninklijke Luchtmacht Kapel gevolgd. Tevens heeft hij deelgenomen aan de internationale dirigentencursus van het WMC in juli 2019 waar hij tijdens het slotconcert de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso mocht dirigeren.

Naast dat Paul nu harmonieorkest De Club uit Didam mag gaan dirigeren is hij de dirigent bij harmonieorkest Crescendo Ommen. In zijn vrije tijd speelt Paul nog bij het Frysk Fanfare Orkest. Bij dit orkest is hij ook de assistent-dirigent.

Deel dit met je vrienden: