Concert met Liemers Mannenkoor

Muziekvereniging De Club speelt op 26 mei in Sporthal De Muizenberg in Didam. Dat doen we samen met het Liemers Mannenkoor. Het concert heeft als thema bevrijding en begint om 19.30 uur. De toegang bedraagt € 15,-. Kaarten kunt u bestellen via onze website, via www.liemersmannenkoor.nl en in Didam bij Lanters Assurantiën en in Zevenaar bij Rebers Boek en Buro.

Even wat over het Liemers Mannenkoor

Het Liemers Mannenkoor is opgericht op 21 maart 1989. Het koor bestaat het volgend jaar dus 30 jaar. De voorbereidingen voor de jubileumviering zijn al in volle gang.

Het LMK heeft zich in de loop der jaren een eigen plek veroverd in het culturele leven van de Liemers. Het koor resideert in Zevenaar, maar de 85 leden komen uit Zevenaar en alle omliggende plaatsen. Het koor streeft naar een eigen vocaal gezicht en binnen een goede sfeer goed en met plezier met elkaar te zingen. De mannen zingen klassieke stukken van Mozart tot Pärt, maar ook prachtige Slavische liederen en bekende operakoren. Daarnaast worden musicalstukken met verve voor het voetlicht gebracht. Naast deze vertrouwde mannenkoormuziek is het ook uitdagend om nieuwe wegen te zoeken. De laatste tijd zingt het koor liederen van moderne componisten en zelfs popsongs. Het koor staat onder leiding van de dirigent Emile Engel en wordt op de piano begeleid door Evert- Jan de Groot. Naast de jaarlijkse Kerst- en Paasconcerten treedt het koor regelmatig samen met andere muziekverenigingen op. Vorig jaar is er een succesvol concert Ein Abend in Diem, samen met muziekvereniging Crescendo uit Zevenaar gegeven in sporthal de Muizenberg. Nu is het aan het LMK en De Club om samen een spetterend optreden te verzorgen.

Wilt u meer weten over het LMK ? Bezoek dan onze website www.liemersmannenkoor.nl

Deel dit met je vrienden: